tag:blogger.com,1999:blog-6786002065343223337.post3326899388911116574..comments2010-09-13T09:28:32.592-07:00Comments on Cookie In Wonderland: Wish me good luck..Miss Cookiehttp://www.blogger.com/profile/15931102288691281799noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6786002065343223337.post-86686970048241385692010-07-19T07:33:07.314-07:002010-07-19T07:33:07.314-07:00A ciasto nazywa się Pavlova– deser australijski, r...A ciasto nazywa się Pavlova– deser australijski, rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami, najczęściej truskawkami, kawałkami brzoskwini bądź owocami kiwi.Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny PawłowejMiss Cookiehttps://www.blogger.com/profile/15931102288691281799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6786002065343223337.post-84622760440144205782010-07-19T07:31:39.609-07:002010-07-19T07:31:39.609-07:00Składniki:
* 6 białek
* 300 g drobnego cukru
* 3 ł...Składniki:<br />* 6 białek<br />* 300 g drobnego cukru<br />* 3 łyżki kakao<br />* 1 łyżeczka octu z czerwonego wina lub balsamicznego<br />* 50 g gorzkiej czekolady, posiekanej<br />Na wierzch:<br />* 500 ml kremówki- dałam mniej<br />* 500 g truskawek <br />Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po łyżce cukru, dalej ubijając, nastepnie przesiać kakao, dodać łyżeczkę<br />octu i posiekana czekoladę. Delikatnie wymieszać. Tortownice 23 cm wyłożyć papierem Wyłożyć na niego bezę, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, natychmiast przykręcajac temperaturę do 150 stopni. Piec 1 godzinę 15 minut. Gotowa powinna wygladać na chrupiącą na brzegach i suchą na górze. W środku jest jednak mięciutka. Studzić w uchylonym piekarniku, przełożyć na płaski talerz.<br /><br />Ubić kremówkę, wyłożyć na wierzch bezy, na nią truskawki. Ja jeszcze udekorowałam biszkoptami.Miss Cookiehttps://www.blogger.com/profile/15931102288691281799noreply@blogger.com