poniedziałek, 31 maja 2010
Don't stop me now
I'm so busy right now. I worked as a Sun yesterday I mean I had special outfit ;)not first time and ladled out lollipops at the ZOO. I really like it maybe it's hard job but I have contact with other people and can laugh and cheer children and small boys want to dance with me *lol*. Finally, I bought the color- mint green. I know I wanted light pink but I changed my mind that's better and I'll buy lots of pink extras *stupidprincess*. of course I can't stop baking ;)Pretzels and Rolls with small chocolate pieces are my the newest masterpiece :P Tomorrow is the Children's Day so I have to invent sth special :**
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bułeczki z czekoladą: (gorąco polecam!)
OdpowiedzUsuń* 225 g mąki
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 5 łyżeka masła
* 1 łyżka cukru
* 50 g posiekanej czekolady (różnej)
* około 150 ml mleka
mąka+ masło+ cukier+ kawałki czekolady. Wymieszaj. Wlej tyle mleka żeby wyrobić ciasto. Rozwałkuj prostokąt 10x15 cm i 2,5 cm grubości. Podziel na 9 kawałków. Połóż bułeczki na blaszce zostaw im dużo miejsca. Posmaruj mlekiem. PIecz 10-12 minut w temp. 220 stopni
Czekoladowe precelki:
OdpowiedzUsuń* 100g masła
* 100g cukru
* 1 jajo
* 225g mąki
* 1 łyżka kakao
Przybranie:
15g masła 100g czekolady, cukier puder do posypania.
Masło z cukrem utrzyj dodaj jajko, wymieszaj. + mąka, kakao w proszku, utrzyj. Wyrób miękkie ciasto. Schłódź 15 minut. kawałki ciasta roluj na 10 cm grubość 5 mm i zapleć precelki. Piecz 8-12 minut w piekarniku w 190 stopniach. Jak ostygną oblej przygotowaną czekoladą.