poniedziałek, 3 maja 2010
Slimmer Welsh Cakes
I should sleep right now but I can't. Tomorrow I'm having my mature exam and I'm a bit afraid ;P but 10 km on my pink bike helped me. I baked slimmer, spicy, crunch welsh cakes. Perfect with tea and apricot jam. I think 'bout gardening I could like it. I need to take up something new I need fresh air in my life!
Kisses ;**
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Welsh cakes
OdpowiedzUsuńSkładniki na 16 sztuk:
* 225 g mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 50 g masła
* 50 g smalcu
* 75 g drobnego cukru
* 1 jajko, roztrzepane
* 2 łyżki mleka
* szczypta przyprawy korzennej
Wszystkie składniki zagnieść. Stolnicę posypać mąką, rozwałkować ciasto na grubość 5 mm, moje wyszły cieńsze dlatego są chrupiące.szklanką lub kubkiem wycinać ciastka o średnicy 7 - 7,5 cm. Smażyć na lekko wysmarowanej olejem patelni, po 3 minuty z każdej strony, aż będą lekko brązowe. Podawać ciepłe. Ja piekłam w piekarniu 170 ok 20 minut.