poniedziałek, 31 maja 2010

Don't stop me now




I'm so busy right now. I worked as a Sun yesterday I mean I had special outfit ;)not first time and ladled out lollipops at the ZOO. I really like it maybe it's hard job but I have contact with other people and can laugh and cheer children and small boys want to dance with me *lol*. Finally, I bought the color- mint green. I know I wanted light pink but I changed my mind that's better and I'll buy lots of pink extras *stupidprincess*. of course I can't stop baking ;)Pretzels and Rolls with small chocolate pieces are my the newest masterpiece :P Tomorrow is the Children's Day so I have to invent sth special :**

2 komentarze:

  1. Bułeczki z czekoladą: (gorąco polecam!)
    * 225 g mąki
    * 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    * 5 łyżeka masła
    * 1 łyżka cukru
    * 50 g posiekanej czekolady (różnej)
    * około 150 ml mleka

    mąka+ masło+ cukier+ kawałki czekolady. Wymieszaj. Wlej tyle mleka żeby wyrobić ciasto. Rozwałkuj prostokąt 10x15 cm i 2,5 cm grubości. Podziel na 9 kawałków. Połóż bułeczki na blaszce zostaw im dużo miejsca. Posmaruj mlekiem. PIecz 10-12 minut w temp. 220 stopni

    OdpowiedzUsuń
  2. Czekoladowe precelki:
    * 100g masła
    * 100g cukru
    * 1 jajo
    * 225g mąki
    * 1 łyżka kakao
    Przybranie:
    15g masła 100g czekolady, cukier puder do posypania.
    Masło z cukrem utrzyj dodaj jajko, wymieszaj. + mąka, kakao w proszku, utrzyj. Wyrób miękkie ciasto. Schłódź 15 minut. kawałki ciasta roluj na 10 cm grubość 5 mm i zapleć precelki. Piecz 8-12 minut w piekarniku w 190 stopniach. Jak ostygną oblej przygotowaną czekoladą.

    OdpowiedzUsuń