poniedziałek, 3 maja 2010

Slimmer Welsh Cakes




I should sleep right now but I can't. Tomorrow I'm having my mature exam and I'm a bit afraid ;P but 10 km on my pink bike helped me. I baked slimmer, spicy, crunch welsh cakes. Perfect with tea and apricot jam. I think 'bout gardening I could like it. I need to take up something new I need fresh air in my life!
Kisses ;**

1 komentarz:

  1. Welsh cakes
    Składniki na 16 sztuk:
    * 225 g mąki
    * 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    * 50 g masła
    * 50 g smalcu
    * 75 g drobnego cukru
    * 1 jajko, roztrzepane
    * 2 łyżki mleka
    * szczypta przyprawy korzennej

    Wszystkie składniki zagnieść. Stolnicę posypać mąką, rozwałkować ciasto na grubość 5 mm, moje wyszły cieńsze dlatego są chrupiące.szklanką lub kubkiem wycinać ciastka o średnicy 7 - 7,5 cm. Smażyć na lekko wysmarowanej olejem patelni, po 3 minuty z każdej strony, aż będą lekko brązowe. Podawać ciepłe. Ja piekłam w piekarniu 170 ok 20 minut.

    OdpowiedzUsuń